Recept: Gevulde paprika

Wat eten we vandaag?

Categorieën:
Recepten

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept van gevulde paprika. Wist u dat paprika erg gezond is? Het pigment dat rode, gele en oranje paprika zo kleurrijk maakt, bevat veel gezonde eigenschappen. Paprika is rijk aan nuttige mineralen en vitaminen en is onder andere goed voor de huid en de ogen. Tevens kan het toevoegen van paprika in uw dieet stress voorkomen.

Gevulde paprika

Dit recept is voor 2 personen en bevat 597 kcal. Binnen 45 minuten staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine ui of ½ ui gesnipperd
  • 200 gr witte champignons in stukjes of plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 265 gr uitgelekt zwarte bonen (1 pot van 400 gr) of verse zwarte bonen
  • Versgemalen peper
  • 200 gr verse spinazie
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas/ mozzarella (optioneel)
  • 50 gr ongezouten cashewnoten gestampt

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
3. Leg de paprika’s met de open kant naar boven en besprenkel ze met ongeveer 1 eetlepel olijfolie.
4. Bak deze 5 minuutjes in de oven.
5. Fruit de ui en champignons in een verhitte hapjespan met olijfolie. Zet het vuur niet te hoog, anders kan de ui, en later de knoflook te donker en bitter worden.
6. Voeg na ongeveer 3 minuten de geperste knoflook toe en roerbak alles samen.
7. Voeg de zwarte bonen toe en roerbak voor 1 minuut.
8. Breng op smaak met peper naar wens.
9. Voeg hierna de spinazie toe en laat deze slinken.
10. Vul de paprika’s met het mengsel en bestrooi met kaas en de gestampte cashewnoten.
11. Bak 15 – 20 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.

Eet smakelijk!

 

(Bron: doktertamara.nl)