Recept: Tikka kip met bloemkool, paprika en cherrytomaten

Snel en weinig ingrediënten

Categorieën:
Recepten

Op zoek naar een recept vol smaak en eenvoud? Probeer dan dit eenvoudige, maar verrukkelijke tikka kip recept. 

Tikka kip met bloemkool, paprika en cherrytomaten

Dit recept is voor 2 personen. Binnen een uur staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

150 gram kipfilet, in stukjes
Halve bloemkool, in kleine roosjes
1 rode paprika, in blokjes
1 rode peper, in halve ringen 
200 gram cherrytomaten, gehalveerd
150 gram rijst/naanbrood 

Voor de marinade:

1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels tikka massala kruidenpasta
2 theelepels sambal 
1 theelepel gemalen gember 
1 theelepel gemalen koriander 
200 mililiter kokosmelk 
1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade. Voeg de kip, bloemkool en rode paprika toe en meng goed. Schep alles in een ovenschaal.
  • Bak het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Voeg na 10 minuten de cherrytomaten toe aan de overschaal. 
  • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met koriander.
  • Serveer met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk! 

 

Nog geen lid van Vierstroom?