Recept: Salade met bloemkool en sinaasappel

Categorieën:
Recepten

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor een heerlijke salade met sinaasappel en bloemkool. Als je aan een salade denkt, denk je misschien snel aan een caesarsalade of een caprese salade. Maar er zijn zoveel verschillende soorten salades die je kunt maken! Probeer bijvoorbeeld eens fruit toe te voegen aan je salade, zoals in deze salade met bloemkool en sinaasappel!

Dit recept is voor 2 personen. Binnen ongeveer 20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 100 gr bloemkool
  • 1 grote (bloed)sinaasappel (of 2 kleine)
  • 1 grapefruit
  • 80 gr eikenbladsla melange
  • 1 avocado
  • 2 handjes handjes walnoten, ongezouten
  • 2 el chiazaad
  • 2 el Parmezaanse kaas

Ingrediënten vinaigrette

  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el versgeperste sinaasappelsap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Versgemalen peper

Bereiding vinaigrette

  • Mix de balsamicoazijn, vers geperste sinaasappelsap, extra vierge olijfolie en versgemalen peper tot een vinaigrette.

Bereiding salade

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Kook of stoom de bloemkool beetgaar.
  • Schil en snijd de sinaasappel in schijfjes. Doe dit ook met de grapefruit.
  • Voeg de sla en bloemkool in een saladeschaal en hussel om.
  • Snijd de avocado in plakjes.
  • Verdeel de salade over twee borden. Leg de sinaasappel en grapefruit schijfjes mooi gewaaierd naast de salade.
  • Leg de avocado op de salade en garneer met gebroken walnoten en chiazaad.
  • Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en besprenkel met de vinaigrette.

Eet smakelijk!

 

Nog geen lid van Vierstroom?