Initiatievenkalender

Alles op een rijtje

De Week tegen Eenzaamheid is een belangrijke week waarin we samen aandacht geven aan het thema eenzaamheid. Veel mensen, vooral ouderen, voelen zich soms alleen. Gelukkig zijn er tijdens deze week allerlei activiteiten en initiatieven om elkaar te ontmoeten en verbinding te maken. In dit blog vertellen we meer over de initiatievenkalender en hoe jij kunt meedoen! 

Wat is de initiatievenkalender? 

De initiatievenkalender is een overzicht van alle activiteiten die tijdens de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd worden. Zo kun je makkelijk vinden wat er allemaal in jouw gemeente of regio te doen is. Het maakt niet uit of je graag iets nieuws wilt proberen of gewoon eens een praatje wilt maken – er is voor ieder wat wils! 

Berkel en Rodenrijs

Kom gezellig langs om een taartje te eten. De ouderenadviseurs van Welzijn Lansingerland organiseren op 26 september een gezellige bijeenkomst om mensen dichter bij elkaar te brengen. Voor deze gratis activiteit hoef je je niet van tevoren aan te melden.
   

Meer informatie

Bodegraven

Kom je ook een potje koersballen? Op vrijdag 27 september wordt deze activiteit georganiseerd in de Meent. Voor vijf euro kun je meedoen en krijg je er ook nog twee kopjes thee of koffie bij. Na afloop kun je in café De Bruin nog gezellig napraten.
   

Meer informatie

Vind je het leuk om stukjes te fietsen en ben je op zoek naar een maatje? Dan is BuddyBike Bodegraven misschien iets voor jou. Op zaterdag 9 oktober bieden zij gratis proefritten aan. Klik op de knop voor meer informatie.
   

Meer informatie

Gouda

Gemeente Gouda en het Sociaal Team hebben flink uitgepakt voor de Week tegen Eenzaamheid. De hele week lang staan er activiteiten gepland. Zo kun je lekker een kopje koffie drinken, klaverjassen, bingo spelen, Nederlandse taalles volgen, deelnemen aan workshops, markten bezoeken en meedoen aan knutselmiddagen. Ontdek wat er allemaal nog meer te doen is.
 

Meer informatie

Ook ontmoetingscentrum Van Noord organiseert leuke activiteiten. Zo zijn er spirituele leesgroepen, spreekuren, Engelse les, eten met buurtgenoten en nog veel meer.
 

Meer informatie

De Buurvrouw Huisman is een dementievriendelijke buurthuiskamer die voor iedereen een veilige plek biedt om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Elke dinsdag en woensdag kun je hier een dagdeel of een hele dag terecht.
 

Meer informatie

Capelle a/d IJssel

Voor iedereen die creatief bezig wil zijn, is dit de perfecte activiteit. Capelle a/d IJssel organiseert een cursus Creatief Leven. Deze cursus is speciaal in het leven geroepen voor iedereen die eenzaamheid ervaart en daar iets aan wil doen. Deze cursus start op 10 oktober.

Meer informatie

Woerden

Ook in Woerden worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er een open lesweek in Het Klooster, waar je elke dag naartoe kunt gaan. Maar je kunt ook samen eten, bloemschikken of naar live muziek luisteren. Je kunt je ook aanmelden voor een maatje als je graag samen met iemand naar een activiteit wilt.

Meer informatie

Waddinxveen

Palet Welzijn organiseert in het Anne Frank Centrum diverse activiteiten. Ga je lekker sjoelen of loop je mee met de beweegroute? Ontdek wat zij nog meer te bieden hebben.

Meer informatie

Zuidplas

In de regio Zuidplas is ook van alles te doen. Zowel in Moordrecht, Moerkapelle, Zevenhuizen als Nieuwerkerk staan er activiteiten voor jou gepland. Ook leuk om te bezoeken zijn de weekmarkten.

Meer informatie

Heb je altijd al een muziekinstrument willen leren spelen? Dit is je kans! Stichting ZO! start in samenwerking met MOZ-Art muziekschool vanaf 12 oktober het project 'Muziek maken voor iedereen'. Deelname is gratis.

Meer informatie

Zoetermeer

Ook in Zoetermeer organiseert Palet Welzijn verschillende activiteiten. Zo worden er door de hele stad pubquizzen georganiseerd. Muziek vanaf de jaren '50 tot en met de zero's komt allemaal voorbij. Ook wordt er een workshop 'Happy Stones maken' georganiseerd.

Meer informatie

Om alles goed in kaart te brengen wat je allemaal in Zoetermeer kunt doen, heeft Palet Welzijn een routekaart gemaakt genaamd 'Eten & Ontmoeten'. Zo kun je makkelijk in één overzicht zien wat er allemaal te doen is.

Meer informatie

Overige links

Naast lokale initiatieven worden er ook door het hele land activiteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven die speciaal aandacht geven aan dit thema.

Zo is er Oma's Soep. Zij organiseren naast hun gebruikelijke programma speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid ook activiteiten voor senioren.

Oma's Soep

Ben je een echte hondenliefhebber? Dan is dit misschien iets voor jou. Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden.

Stichting OOPOEH

Als je zelf geen vervoer hebt, is het soms lastig om je te verplaatsen. ANWB AutoMaatje heeft daar iets op gevonden. Vrijwilligers brengen je met hun eigen auto van A naar B. Tijdens het autorijden is er genoeg tijd voor een praatje.

ANWB AutoMaatje

MAX Meeting Point is een plek waar je makkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zo kun je zelf een club starten, maar ook deelnemen aan groepsactiviteiten.

MAX Meeting Point

Eenzaamheid kan soms op de gekste momenten opspelen. Dus heb je behoefte om midden in de nacht met iemand te praten? Dan kun je bellen naar de Lijsterlijn. Zij zijn 24 uur per dag telefonisch beschikbaar.

De Lijsterlijn

De stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert colleges voor senioren, die worden gegeven door studentdocenten. Zowel online als op locatie organiseren zij meer dan 900 colleges door het hele land.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

60+Endus organiseert kleinschalige belevenissen en reizen. Met een uniek aanbod van workshops, dagtrips en reizen kun je samen met gelijkgestemden leuke dingen doen.

60+Endus

Nog geen lid van Vierstroom?

Info

Voordeelwinkel

Geniet van het leven met voordelige keuzes. Als lid van Vierstroom profiteer je van exclusieve kortingen op uitjes, sportactiviteiten, workshops, handige producten voor in en rondom het huis en nog veel meer.