Op zoek naar heerlijke én gezonde gerechten voor Pasen? Duik de keuken in en maak kennis met de smakelijke recepten van Dokter Tamara. Kies voor verantwoorde crêpes, quiches die de gezonde buik ondersteunen en een goed gevuld brood. Heerlijk met een eitje, want dat hoort natuurlijk bij Pasen. Fijne en gezonde paasdagen!
Beslag
Toppings
1. Klop de amandeldrink met de eieren en het vanille extract in een kom.
2. Voeg het amandeldrink-ei mengsel beetje bij beetje aan het meel toe. Roer dit met een garde tot een egaal (niet te dik) beslag. Is het beslag té nat, voeg dan wat meel toe. Is het te stevig, dan nog een scheutje amandeldrink erbij.
3. Verhit een koekenpan ingevet met olijfolie. Giet een pollepel beslag (genoeg voor 1 crêpe) in de pan en bak de crêpes beide kanten goudbruin.
4. Verdeel wat van de aardbeien over de crêpes en vouw twee keer tot een driehoek. Serveer met de overgebleven aardbeien, yoghurt en amandelschaafsel als topping.
1.Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat de plakjes ontdooien.
3. Snijd ondertussen de courgettes in halve maantjes en de ui in halve ringen, en verdeel ze samen met de tomaatjes (aan de tak) over het bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie over en rooster de groenten ongeveer 15 minuten. Zet daarna de oven niet uit.
4. Halveer 2 plakjes bladerdeeg. Vet de quichevormpjes in met een beetje olijfolie en bekleed ze met het bladerdeeg. 5. Gebruik steeds 1½ plakje; ze mogen elkaar iets overlappen. Laat het bladerdeeg een beetje uitsteken over de rand. 6. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
7. Haal de geroosterde groenten uit de oven. Leg 4 takjes van de tomaatjes apart, die komen boven op de quiches.
8. Klop de eieren los en meng ze met de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de overige geroosterde groenten uit de oven. Breng op smaak met wat peper.
9. Bak de quiches 20-25 minuten in de oven.
1. Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
2. Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
3. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
4. Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
5. Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
6. Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
7. Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.