Eén tegen Eenzaamheid

Wist je dat 50% van de volwassenen zich weleens eenzaam voelt? En dat dit gevoel sterker wordt naarmate mensen ouder worden? Helaas heerst er nog steeds een taboe op eenzaamheid, en veel mensen schamen zich ervoor. Vierstroom wil hier iets aan veranderen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zetten wij ons in om dit bespreekbaar te maken.

Eén tegen eenzaamheid

Een bijzonder gedicht

van een van onze leden
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid hebben veel leden contact met ons gezocht. Zo ook Henriëtte. Zij belde naar onze ledenconsulenten en deelde haar persoonlijke verhaal. Ze sprak openhartig over haar eenzaamheid en schreef er een prachtig gedicht over.
Eén tegen eenzaamheid

Initiatievenkalender

Alles op een rijtje
In het hele land worden activiteiten georganiseerd, ook bij jou in de buurt. We hebben per gemeente op een rij gezet wat er te doen is!
Eén tegen eenzaamheid

Tips om minder eenzaamheid te ervaren

En meer verbinding
In dit artikel geven we tips voor nieuwe hobby's, hoe je contact kunt houden met vrienden en familie, en hoe je online en lokale activiteiten kunt vinden. Ontdek hoe kleine stappen een groot verschil kunnen maken in je sociale leven!
Eén tegen eenzaamheid

Nieuwe sociale contacten leggen?

Ga eropuit!
Eropuit gaan is niet alleen gezellig, maar ook een fijne manier om mensen te leren kennen. Door mee te doen aan verschillende activiteiten kun je nieuwe mensen ontmoeten, actief blijven en je beter voelen.
Eén tegen eenzaamheid

Hoe kun je eenzaamheid signaleren?

Op tijd ingrijpen voor meer verbinding en beter welzijn
Bij Vierstroom vinden we het belangrijk om eenzaamheid te herkennen en aan te pakken. Dit artikel legt uit wat eenzaamheid is, hoe je het herkent, en hoe je door snel handelen meer welzijn en verbinding kunt creëren.