Vierstroom Zomer 2024

Ingrediënten: • 100 gr bloemkool • 1 grote sinaasappel (of 2 kleine) • 1 grapefruit • 80 gr eikenbladsla melange • 1 avocado • 2 handjes handjes walnoten, ongezouten • 2 el chiazaad • 2 el Parmezaanse kaas Ingrediënten vinaigrette: • 2 el balsamicoazijn • 2 el versgeperste sinaasappelsap • 2 el extra vierge olijfolie • Versgemalen peper Bereiding vinaigrette: 1. Mix de balsamicoazijn, vers geperste sinaasappelsap, extra vierge olijfolie en versgemalen peper tot een vinaigrette. Gerecht: Lunch/diner | Aantal personen: 2 | Voorbereiding: 15 min. | Bereidingstijd: 5 min. Bereiding salade: 1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. 2. Kook of stoom de bloemkool beetgaar. 3. Schil en snijd de sinaasappel in schijfjes. Doe dit ook met de grapefruit. 4. Voeg de sla en bloemkool in een saladeschaal en hussel om. 5. Snijd de avocado in plakjes. 6. Verdeel de salade over twee borden. Leg de sinaasappel en grapefruit schijfjes mooi gewaaierd naast de salade. 7. Leg de avocado op de salade en garneer met gebroken walnoten en chiazaad. 8. Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas en besprenkel met de vinaigrette. Huisarts Tamara de Weijer is de drijvende kracht achter ‘Dokter Tamara’. Nederland gezonder maken, dat is haar missie! Een belangrijk ingrediënt van haar praktische leefstijlprogramma’s is voeding. Met haar verrassende recept ‘Salade met bloemkool en sinaasappel’ zet je een gezonde maaltijd op tafel boordevol groentes. Eet smakelijk! MEER GEZONDE RECEPTEN OP vierstroom.nl/recepten Recept Salade met bloemkool en sinaasappel 8 O N T D E K K E N E N D O E N

RkJQdWJsaXNoZXIy NTc0OTk=