Previous Page  17 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 24 Next Page
Page Background

vier

str

oommagazine

17

Leden van Vierstroom kunnen

met korting gebruikmaken van

de maaltijdservices van Vers aan

Tafel en apetito. Met veel plezier

onthullen chef Pascal van Vers aan

Tafel en chef Moniek van apetito

hun favoriete gerechten en andere

keukengeheimen.

Wat is jullie lievelingsgerecht?

Pascal:

“Ik hou zelf heel erg van Aziatische

gerechten. In Jakarta heb ik geleerd om

een volledige authentieke nasi goreng met

zoetzure saus te maken, die in Nederland

geschikt is gemaakt voor onze klanten. Het

is een spannende maaltijd met veel verschil-

lende smaken, waardoor weinig zout nodig

is. Ik ben nu bezig met de ontwikkeling van

mijn eigen sojasaus. Zonder toevoegingen

natuurlijk. Die wil ik in de toekomst gaan

gebruiken in mijn gerechten.”

Moniek:

“Bij mij thuis staat regelmatig de

bekende gehaktbal met spinazie à la crème

op tafel. Een heerlijke en voedzame maaltijd,

die ook zeer in trek is bij onze klanten. En

daarna kies ik voor onze macaronischotel.

Oorspronkelijk een Italiaans gerecht, maar

intussen niet meer weg te denken uit de

Nederlandse keuken.”

Wat vinden jullie klanten het

lekkerst?

Pascal:

“Mijn nasi goreng! Ik merk dat

steeds meer klanten mijn voorkeur voor

deze maaltijd delen. De huidige generatie

ouderen heeft vaak gereisd en kijkt ver-

der dan de Hollandse kost. Ze willen hun

zintuigen prikkelen. Dus geen overgare

groenten meer, maar kauwen, snijden

en proeven. Waarmee ik niks lelijks wil

zeggen over de typisch Hollandse maal-

tijden. Want het populaire runderlapje in

de dieprode wijnsaus vind ik ontzettend

lekker. Inclusief onze eigen worteltjes die

expres onregelmatig zijn gesneden voor

het rustieke effect. Een feestmaaltijd.

Ook de kibbeling is geliefd. De lekkerste

kibbeling eet je natuurlijk op de markt

aan een kraam. Dat is pure beleving.

Maar voor liefhebbers die niet meer op

de markt komen, is onze kibbeling een

prima alternatief.”

Moniek:

“Grootmoeders kippannetje

staat met stip bovenaan. En vlak daarna

komt de macaronischotel. Als je tien

mensen vraagt hoe zij een macaroni-

schotel maken, krijg je tien verschillende

antwoorden. Het is een enorm veelzijdige

maaltijd. Onze klanten houden ook erg

van stoofpeertjes en tuttifrutti en – in de

winter – van hutspot en runderhachee.”

Waaraan moet een goede

maaltijd voldoen?

Pascal:

“Het gaat om de juiste verhou-

ding tussen zetmeel, groenten en eiwit.

Vanzelfsprekend is alles vers, zonder

toevoegingen en bij voorkeur seizoens-

gebonden. Afwisseling is belangrijk. De

trend is dat mensen vaker kiezen voor

een vegetarische maaltijd, zoals een

moussaka of chili zonder vlees. Onze

keuze in vegetarische maaltijden heb-

ben we daarom flink uitgebreid: klanten

hebben sinds kort de keuze uit twintig

volledige maaltijden zonder vlees. In mijn

kookatelier bedenk ik momenteel gerech-

ten van producten die de consumenten

zijn vergeten, zoals ‘ouderwetse’ groen-

ten, haantjes of geitenbokjes. De eerste

resultaten zijn veelbelovend, want onze

eigen koks smullen ervan.”

Moniek:

“Een verantwoord zoutgehalte,

veel groenten en gevarieerd eten zijn

belangrijk. Als we goed eten en de juiste

voedingsstoffen binnenkrijgen, voelen

we ons energieker en vrolijker. Bewust

eten en genieten gaan heel goed samen.

En natuurlijk zorgen wij ervoor dat ook

mensen met speciale diëten of allergieën

een ruime keuze hebben uit verantwoorde

maaltijden.”

Wat is jullie belangrijkste

drijfveer?

Pascal:

“De ontwikkelingen in de gastro-

nomie gaan razendsnel. Ik wil voor alles

gerechten met een ziel bedenken en ma-

ken. Dat proeven de mensen meteen.”

Moniek:

“We merken dat onze klanten

het belangrijk vinden om volop keuze te

hebben, dus ik ben steeds bezig met de

uitbreiding van het assortiment. Het aller-

belangrijkste vind ik dat mensen genieten

van lekker eten.”

‘Als we goed eten

voelen we ons

energieker en

vrolijker’

Ledenkorting

Bij

Vers aan Tafel

ontvangen leden van

Vierstroom5,5%korting op alle vriesverse

maaltijden. Vers aan Tafel hanteert éénprijs

voor allemaaltijden. Dat is

5,59permaal-

tijd. De bezorging is gratis. Deminimale

afname is zesmaaltijdenper bestelling.

LedenvanVierstroomontvangenbij

apetito

10%kortingophetgeheleassortiment

vriesversemaaltijden.Ookbijapetitoisde

bezorginggratis.Deminimaleafnameiszeven

maaltijdenperbestelling.

Opde achterkant vanditmagazine een

speciale aanbieding van apetito enVers aan

Tafel!

088 – 0900 400,

www.vierstroom.nl/maaltijd