vier
str
oommagazine
17
Leden van Vierstroom kunnen
met korting gebruikmaken van
de maaltijdservices van Vers aan
Tafel en apetito. Met veel plezier
onthullen chef Pascal van Vers aan
Tafel en chef Moniek van apetito
hun favoriete gerechten en andere
keukengeheimen.
Wat is jullie lievelingsgerecht?
Pascal:
“Ik hou zelf heel erg van Aziatische
gerechten. In Jakarta heb ik geleerd om
een volledige authentieke nasi goreng met
zoetzure saus te maken, die in Nederland
geschikt is gemaakt voor onze klanten. Het
is een spannende maaltijd met veel verschil-
lende smaken, waardoor weinig zout nodig
is. Ik ben nu bezig met de ontwikkeling van
mijn eigen sojasaus. Zonder toevoegingen
natuurlijk. Die wil ik in de toekomst gaan
gebruiken in mijn gerechten.”
Moniek:
“Bij mij thuis staat regelmatig de
bekende gehaktbal met spinazie à la crème
op tafel. Een heerlijke en voedzame maaltijd,
die ook zeer in trek is bij onze klanten. En
daarna kies ik voor onze macaronischotel.
Oorspronkelijk een Italiaans gerecht, maar
intussen niet meer weg te denken uit de
Nederlandse keuken.”
Wat vinden jullie klanten het
lekkerst?
Pascal:
“Mijn nasi goreng! Ik merk dat
steeds meer klanten mijn voorkeur voor
deze maaltijd delen. De huidige generatie
ouderen heeft vaak gereisd en kijkt ver-
der dan de Hollandse kost. Ze willen hun
zintuigen prikkelen. Dus geen overgare
groenten meer, maar kauwen, snijden
en proeven. Waarmee ik niks lelijks wil
zeggen over de typisch Hollandse maal-
tijden. Want het populaire runderlapje in
de dieprode wijnsaus vind ik ontzettend
lekker. Inclusief onze eigen worteltjes die
expres onregelmatig zijn gesneden voor
het rustieke effect. Een feestmaaltijd.
Ook de kibbeling is geliefd. De lekkerste
kibbeling eet je natuurlijk op de markt
aan een kraam. Dat is pure beleving.
Maar voor liefhebbers die niet meer op
de markt komen, is onze kibbeling een
prima alternatief.”
Moniek:
“Grootmoeders kippannetje
staat met stip bovenaan. En vlak daarna
komt de macaronischotel. Als je tien
mensen vraagt hoe zij een macaroni-
schotel maken, krijg je tien verschillende
antwoorden. Het is een enorm veelzijdige
maaltijd. Onze klanten houden ook erg
van stoofpeertjes en tuttifrutti en – in de
winter – van hutspot en runderhachee.”
Waaraan moet een goede
maaltijd voldoen?
Pascal:
“Het gaat om de juiste verhou-
ding tussen zetmeel, groenten en eiwit.
Vanzelfsprekend is alles vers, zonder
toevoegingen en bij voorkeur seizoens-
gebonden. Afwisseling is belangrijk. De
trend is dat mensen vaker kiezen voor
een vegetarische maaltijd, zoals een
moussaka of chili zonder vlees. Onze
keuze in vegetarische maaltijden heb-
ben we daarom flink uitgebreid: klanten
hebben sinds kort de keuze uit twintig
volledige maaltijden zonder vlees. In mijn
kookatelier bedenk ik momenteel gerech-
ten van producten die de consumenten
zijn vergeten, zoals ‘ouderwetse’ groen-
ten, haantjes of geitenbokjes. De eerste
resultaten zijn veelbelovend, want onze
eigen koks smullen ervan.”
Moniek:
“Een verantwoord zoutgehalte,
veel groenten en gevarieerd eten zijn
belangrijk. Als we goed eten en de juiste
voedingsstoffen binnenkrijgen, voelen
we ons energieker en vrolijker. Bewust
eten en genieten gaan heel goed samen.
En natuurlijk zorgen wij ervoor dat ook
mensen met speciale diëten of allergieën
een ruime keuze hebben uit verantwoorde
maaltijden.”
Wat is jullie belangrijkste
drijfveer?
Pascal:
“De ontwikkelingen in de gastro-
nomie gaan razendsnel. Ik wil voor alles
gerechten met een ziel bedenken en ma-
ken. Dat proeven de mensen meteen.”
Moniek:
“We merken dat onze klanten
het belangrijk vinden om volop keuze te
hebben, dus ik ben steeds bezig met de
uitbreiding van het assortiment. Het aller-
belangrijkste vind ik dat mensen genieten
van lekker eten.”
‘Als we goed eten
voelen we ons
energieker en
vrolijker’
Ledenkorting
Bij
Vers aan Tafel
ontvangen leden van
Vierstroom5,5%korting op alle vriesverse
maaltijden. Vers aan Tafel hanteert éénprijs
voor allemaaltijden. Dat is
€
5,59permaal-
tijd. De bezorging is gratis. Deminimale
afname is zesmaaltijdenper bestelling.
LedenvanVierstroomontvangenbij
apetito
10%kortingophetgeheleassortiment
vriesversemaaltijden.Ookbijapetitoisde
bezorginggratis.Deminimaleafnameiszeven
maaltijdenperbestelling.
Opde achterkant vanditmagazine een
speciale aanbieding van apetito enVers aan
Tafel!
088 – 0900 400,
www.vierstroom.nl/maaltijd