Previous Page  8 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 24 Next Page
Page Background

Dagelijks zijn we bezig met het kopen en bereiden van voedsel en eten we maaltijden en

tussendoortjes. Er wordt veel geschreven over (gezonde) voeding. Ook in dit Vierstroom

Magazine. Wij vroegen ons af hoe de Vierstroom-leden tegen voeding aankijken. Hoe gaan zij

dagelijks ommet voeding en aan welke informatie hebben zij behoefte? We onderzochten het

via ons ledenpanel.

Ledenpanel

Voeding: we

kunnen niet zonder

Heeft u naar aanleiding

van het onderzoek

nog vragen?

Neem dan contact op met Leden-

adviseur Nathalie Biemans via

ledenadviseur@vierstroom.nl

8

vier

str

oommagazine

Het Vierstroom ledenpanel bestaat uit 1.100

leden, die een afspiegeling zijn van al onze

65.000 leden (man, vrouw, jong, oud, kort en

lang lid enz.). De panelleden kregen via e-mail

een uitnodiging omeen korte vragenlijst in te

vullen. 519 leden uit het ledenpanel (46,5%)

vulden de vragenlijst in. Dit zijn de resultaten.

Maaltijden

Bijna alle Vierstroom-leden beginnen de dag

met een ontbijt: 92%ontbijt elke dag. Een kleine

4% van de leden ontbijt helemaal niet. Een

warmemaaltijdwordt door twee derde van de

leden dagelijks gegeten en een derde eet mini-

maal vijf dagen per week eenwarmemaaltijd.

Slechts 0,3%eet nooit eenwarmemaaltijd. De

warmemaaltijdwordt meestal bereidmet ver-

schillende ingrediënten die gekookt of gebakken

worden. Bijna twee derde van de leden doet dat

zelf en bijna een derde laat het koken over aan

de partner of aan een huisgenoot. Een kleine 5%

kiest voor het bereiden/opwarmen van een kant-

en-klaarmaaltijd (bijvoorbeeld een diepvries- of

magnetronmaaltijd of menwarmt soep op).

Een op de vier leden eet dewarmemaaltijd

meestal alleen, drie van de vier leden etenmet

anderen (meestal partner en/of kinderen).

Tussendoortjes

37% van de leden geeft aan helemaal geen

tussendoortjes te eten. Degenen die dat wel doen,

doen dat meestal 1 tot 2 keer per dag (54% van

de leden). En wat eet men dan meestal tussen-

door? De top 3 van tussendoortjes bestaat uit:

fruit (74% van de leden), koek of koekjes (57%

van de leden) en chocolade (29% van de leden).

We vroegenook nognaar het etenwaarwij u

– uiteraardbij wijze van spreken – ’s nachts voor

wakker kunnenmaken. Zie de afbeelding opde

pagina hiernaast voor de antwoorden. Loopt het

water u al indemond?

Voeding en Gezondheid

Voeding kanheel lekker zijn, maarwat is de

invloed van voeding opuwgezondheid?

We vroegende leden inwelkemate zij denken

datwat zij eten van invloed is ophungezondheid.

Demeeste leden vindendat in (zeer) sterkemate

(59%), sommigen in redelijkemate (29%) of in

(zeer) geringemate (4%). Vierstroom-leden letten

opbij hundagelijkse voeding:minder of geen zout

(76%), minder of geen suiker (67%), minder of

geen vet (56%) en veel vezels (46%). Een kleine 8%

let helemaal nergens op. 10%volgt eendieet. De

meesten volgendat dieet omaf te slanken, want

bijna de helft (46%) vindt zichzelf te zwaar. De

dagelijkse voedingwordt door vier vande tien le-

den aangevuldmet voedingssupplementen zoals

(multi)vitaminen en/of visolie. Twee derde vande

ledenneemt dagelijks extra vitamineD.

Informatie

Er is behoefte aanmeer informatie over

voeding engezondheid (14%). Vierstroom

kandaarbij helpen volgens de leden, vooral door

artikelenover (gezonde) voeding te schrijven

(23%), menusuggesties voormaaltijden te geven

(19%) en korting op restaurants te regelen (11%).

Inhet kader vanhet onderzoek

hebbenwij veel suggesties vanuontvangen.

Hartelijk dank daarvoor. Komende tijdgaanwij

aande slag om ideeënuit tewerken.

‘Een op de vier

Vierstroom-leden

eet de warme

maaltijd alleen’